Home

Achtergrond

Farbo-budget toch voor tuinbouw behouden

De Farbo-regeling wordt afgeschaft. Maar LTO Nederland wil het belastingvoordeel dat boeren en tuinders tot op heden kregen door de aanschaf van arbeidsvriendelijke productiemiddelen behouden.

LTO opent daartoe vandaag gesprekken met minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. "Het kabinet houdt geld over door het afschaffen van de Farbo-regeling", zegt bestuurder Mans Vulto. "Het geld dat tot nu toe naar de tuinbouw ging willen we overhevelen naar de Arbo Catalogus."

In de Arbo Catalogus staat per sector welke middelen tuinders kunnen gebruiken om door de overheid gestelde doelen voor de verbetering van arbeidsomstandigheden te realiseren. Voor de tuinbouw zijn inmiddels een aantal onderdelen van de Arbo Catalogus klaar of zo goed als klaar: werken met gewasbeschermingsmiddelen, veiligheid op de buisrailkar en veilig tillen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.