Home

Achtergrond 265 x bekeken

Fabrikant New Holland bouwt 700.000ste pers

Fabrikant New Holland bouwt zijn 700,000ste pers, meldt het blad Trekker.

De fabrikant gebruikte de mijlpaal om even stil te staan bij wat de vierkante balenpers door de jaren heen voor de landbouw betekend heeft.

De 700.000ste vierkantebalenpers is een hogedrukpers van het type BC5070. De machine is met speciale bestickering afgeleverd aan een Amerikaanse klant. De uitvinding van hooipers heeft de boeren in de loop van de vorige eeuw veel werk uit handen genomen.
De eerste goed werkende zelfbindende vierkantebalenpers was 70 jaar geleden een uitvinding van Ed Nolt, een boer uit het plaatsje New Holland (Pennsylvania, VS). Iets later werd hier het bedrijf New Holland opgericht. Vandaag de dag heeft New Holland nog steeds een grote fabriek in deze stad. Er worden persen, getrokken hakselaars en andere hooibouwmachines gemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.