Home

Achtergrond 167 x bekeken

FNV: investeren in mensen

Om de oplopende werkloosheid tegen te gaan, moet stevig worden geïnvesteerd in mensen en in duurzame economie.

Dat stelt de FNV in een eerste reactie op de maandag gepubliceerde cijfers van het CPB. De vakcentrale steunt de oproep van CPB-directeur Coen Teulings aan het kabinet om niet te snel te besluiten tot bezuinigingen, ook niet als het begrotingstekort in de komende jaren de 2 procent overschrijdt.

De FNV wil dat het kabinet met een "offensief beleid'' komt voor mensen die hun baan dreigen kwijt te raken als gevolg van de financiële crisis. De vakcentrale herhaalt in dit verband haar pleidooi om de regeling voor werktijdverkorting te verlengen.

Nu moeten bedrijven die door de crisis in de problemen komen, voor januari een verzoek indienen om in aanmerking te komen voor die regeling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.