Home

Achtergrond 179 x bekeken

FNV Bondgenoten wil pool voor vrachtwagenchauffeurs

FNV Bondgenoten wil een 'mobiliteitspool' in het beroepsgoederenvervoer oprichten.

De bedoeling is dat werknemers die door ontslag worden getroffen, in de pool worden opgevangen en vandaaruit aan een baan worden geholpen bij een transportbedrijf waar wel werk is. Ook kunnen zij worden ingezet bij piekdrukte.

Bij het opzetten van de pool werkt de bond samen met werkgeversverenigingen TLN en KNV, zo heeft FNV Bondgenoten donderdag laten weten. Om de pool te betalen, wil Bondgenoten een sectorheffing invoeren van 0,2 procent van de loonsom. De helft wordt opgebracht door de werkgevers, de andere helft door de werknemers. In totaal brengen zij dan 8 miljoen bijeen. Ook hoopt de vakbond op een bijdrage van 4 miljoen van minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.