Home

Achtergrond 162 x bekeken

Export China daalt voor het eerst in 7 jaar

De export van China is in november door de wereldwijde economische crisis voor het eerst in zeven jaar gedaald.

De export ging met 2,2 procent omlaag op jaarbasis. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de Chinese douane. Het is de eerste exportdaling sinds juni 2001. In oktober was nog sprake van een stijging van de uitvoer met 19,2 procent. Analisten dachten dat de Chinese export met 15 procent zou stijgen. Door de afzwakkende wereldeconomie neemt de vraag naar Chinese goederen af en dat drukt de export.

De import ging met 17,9 procent omlaag in november. Dat is de eerste daling sinds 1993. Hier werd op een toename gerekend met 12 procent. In oktober steeg de invoer nog met 15,6 procent. Het handelsoverschot van China kwam in november uit op een recordniveau van 40,1 miljard dollar (31 miljard euro).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.