Home

Achtergrond 158 x bekeken

Europees Parlement wil stillere autobanden

Het Europees Parlement heeft vandaag een voorstel van de Europese Commissie over maximale geluidsnormen voor banden van auto's en vrachtwagens aangescherpt.

De geluidslimieten voor verschillende banden liggen momenteel tussen de 74 en 79 decibel. In het door het Europees Parlement aangenomen voorstel gaat daar gemiddeld 5 decibel vanaf.

De commissie en de lidstaten moeten hier nog mee instemmen. Volgens Europarlementariër Toine Manders (VVD), die het voorstel bedacht, hebben beide echter al aangegeven er in hoofdlijnen mee in te stemmen.

"Een verlaging van 5 decibel betekent dat je ruim de helft minder lawaai ervaart. In Nederland zou voor meer dan 2 miljard euro moeten worden geïnvesteerd om te voldoen aan de maximale geluidsbelasting van woningen van 68 decibel. Met de Europese maatregelen pakken we de bron van de geluidsoverlast aan'', aldus Manders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.