Home

Achtergrond

Essent keert miljoenen uit aan provincies

De provincies Overijssel, Groningen, Drenthe en Flevoland en enkele gemeenten in het noordoosten van het land ontvangen een eenmalige uitkering van 150 miljoen euro van energiemaatschappij Essent.

Dat meldde de provincie Overijssel vrijdag. Het bedrag is een compensatie voor de aandelen van de voormalige maatschappij EDON. PNEM/MEGA en EDON fuseerden in 1999 tot Essent, maar destijds was onduidelijk wat de waarde was van de aandelen van deze gemeenten en provincies.

De provincies Overijssel (50 procent) en Groningen (17 procent) waren de grootste aandeelhouders van EDON. Zij waren van mening dat een compensatie op zijn plaats was. Dat voorstel is vrijdag tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van Essent aangenomen, aldus een woordvoerder van de provincie Overijssel. Voor deze provincie komt de compensatie neer op een meevaller van 78 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.