Home

Achtergrond 245 x bekeken 6 reacties

'Er waren meer financiële afspraken met Ramekers'

Naast de formele wachtgeldregeling voor ex-voorzitter Jos Ramekers van het PVV, zijn er nog andere afspraken met hem gemaakt.

Dat bevestigen de SER en ook secretaris Jos Jongerius van het PVV. Die afspraken zijn van tafel, nu het voltallige PVV-bestuur woensdag in een nieuwe verordening de wachtgeldregeling definitief heeft vastgesteld. De inhoud van die afspraken is onduidelijk. Ook is niet duidelijk of ze zijn gemaakt door het dagelijks bestuur. Volgens Jongerius zijn de afspraken gemaakt door mensen die gemandateerd waren door het dagelijks bestuur en zijn ze ook door dit bestuur goedgekeurd.

Dat laatste wordt ontkend door bestuurslid Wyno Zwanenburg. "Officieel is alleen de huidige regeling aan de orde geweest. Over andere afspraken is nooit officieel in het dagelijks bestuur gesproken." Zwanenburg stelt dat hij alleen in de wandelgangen iets heeft opgevangen over de afspraken.

Zwanenburg heeft zich altijd tegen een wachtgeldregeling gekeerd voor Ramekers en deed dat ook woensdag toen de nieuwe verordening op tafel lag. "De man nam zelf ontslag en behoort dan niet in aanmerking te komen voor een wachtgeldregeling."
Vice-voorzitter John Klijn van het PVV zegt zich niet te kunnen herinneren hoe een en ander in zijn werk is gegaan en of er inderdaad andere afspraken waren. "Ik heb me vooral gefocust op de vraag of de regeling juridisch wel helemaal goed dichtgetimmerd was. Dat bleek dus niet het geval. Zeker is dat de afspraken, als die er al waren, nu van tafel zijn."

Ramekers was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Karel

  Zoals elders gaat het weer over geld. Er wordt gesproken en geschreven over regelingen. Maar naar buiten geen concrete bedragen. Waarom niet?
  Openbaarheid van bestuur oftewel transparantie. Niets daarvan. Niet bij LTO, vakbond, PVV e.a.
  Het gevolg laat zich raden. Het geld dat overheid en boeren ophoesten wordt geschoven, en er is geen duidelijkheid onder juist de boeren en belastingbetalers. Met ontevredenheid als gevolg. En de conclusie door dom gehouden boeren en belastingbetalers is dan snel gemaakt: wij betalen overal aan. Het altijd geldende principe geldt nog steeds: hou jij ze dom, hou ik ze arm. En het gemorrel onder de bevolking blijft. En de verkiezingen kunnen verrassende uitslagen teweeg brengen.

 • no-profile-image

  gert

  nu wil ramekers naar het europarlement,daar is vast ook wat te halen

 • no-profile-image

  Patrick

  Kijk dit zijn erg belangrijke dingen. Op zich zie je dit in elke sector of bedrijfsleven; maar dit is oh zo belangrijk tegenwoordig.
  Leiding geven vraagt een zo grote verantwoordelijkheid. Het houdt ook in dat je nooit iedereen tevreden kunt maken. Dus je moet je altijd afvragen waarom zit ik op een leidinggevende functie, en wat is de bedoeling van mijn functie. Leiding geven is niet voor iedereen weggelegd, want hoe `hoger`de functie hoe meer verantwoordelijkheid heb je te nemen, hoe meer je in de schijnwerpers staat en hoe meer onberispelijk je moet zijn, zeker in het internet tijdperk, want vroeger kon je alles nog eens onder elkaar houden en elkaar matsen.
  Macht maakt corrupt bij velen, voelen zich meer als een ander etc, dit zijn vooral de marionetten die geen eigen waarde hebben. Ze zitten op functies die ze niet aankunnen, ze zijn er gekomen door vrienden familie of corrupte kennissen, maar niet op eigen kracht.
  In de politiek zie je er veel en zeker bij een grote partij als de CDA, want lokaal kan je de gevierde man of vrouw zijn, voorkeur stemmen krijgen etc, en dan zit je pardoes in de grote politiek dat velen niet aankunnen. Gewoon omdat het geen natuurlijke leiders zijn, en binnen een jaar praten ze de lobbiesten na, zijn al corrupt geworden met bonussen en cadeaus uit het bedrijfsleven. Ook in de belangen organisaties is het volkomen doorgeslagen, het probleem is ook het ons gevoel in de sector dan. Het geld voor elke sector en bedrijfsleven dat er een ons gevoel is en dat is logisch, maar dat zul je de corruptie juist onberispelijk en keihard aan moeten pakken, want in tijd kom je jezelf tegen in nog meer gevaarlijke manipulaties etc omdat iedereen weet dat je te pakken bent op corruptie uit het verleden.
  Ideeen en idealen zijn belangrijk ook al zijn ze van totaal verschillende partijen of organisaties. Respect zal er altijd zijn dan ongeacht een verschil.
  Maar voor duidelijke corruptie en positiemisbruik, en dan ook nog zeker ten koste van je eigen achterban is zwaar misselijk, zwaar misselijk en kan aleen leiden tot minachting van vriend en vijand.

 • no-profile-image

  gert

  zijn zakken zijn goed gevuld

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Is dit de manier om aan de afgesproken code van goed bestuur te voldoen? Het is zowel van de voorstemmers als van Ramekers zelf in een woord schandalig!!!
  Na dit jaren lang gemodder is er naar mijn mening maar een oplossing: sluiten en opnieuw beginnen met schone lei.

 • no-profile-image

  boer

  WITTE BOORDEN CRIMINALITEIT !!!!!!!! Klijn,Jongerius en ook vooral LTO en niet te vergeten Ramekers zelf spelen hier een enorm vies spelletje met geld WAT VAN BOEREN IS !!! Ik had niet verwacht van LTO dat ze het criminele pad opgingen, BOEREN KIJK WAT ER GEBEURT EN GA WEG BIJ DIE CRIMINELE ORGANISATIE DIE ZEGT DAT ZE ER ZIJN VOOR DE BOEREN !!! en Ramekers....kun je jezelf nog wel aankijken ??? geldt trouwens ook voor Annerchien, schaam je !!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.