Home

Achtergrond

Eén provincie Limburg over grenzen heen

De Belgische en Nederlandse provincies Limburg gaan zich binnen Europa samen als één provincie profileren.

Daartoe tekenen de gouverneurs van beide provincies dinsdag in Maaseik (Belgie) een zogenoemd Limburg Charter, maakte beide Limburgen donderdag bekend.

De ondertekening is naar hun zeggen een cruciale stap in een eenmakingsproces, 170 jaar nadat beide provincies gescheiden werden. Het onderscheid tussen 'Nederlands' en 'Belgisch' Limburg houdt op te bestaan. In plaats daarvan moeten 'Oost'- en 'West'-Limburg intensief gaan samenwerken en projecten op elkaar afstemmen. Gedacht kan worden aan de koppeling van databanken voor werkzoekenden, het wederzijds erkennen van diploma's en minder bureaucratie voor grensarbeiders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.