Home

Achtergrond 155 x bekeken

Een derde ouders heeft zorgen over opvoeding

Ruim een derde van alle ouders met thuiswonende kinderen heeft zorgen over de opvoeding.

Van alle ouders heeft 11 procent zelfs het gevoel de opvoeding niet goed aan te kunnen. Deze onderzoeksresultaten presenteerde het CBS woensdag in het Jaarrapport 2008 van de Landelijke Jeugdmonitor van het CBS. Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) heeft het rapport in ontvangst genomen.

Ouders maken zich vooral zorgen over emotionele problemen, gedragsproblemen en ongehoorzaamheid. Alleenstaande ouders zijn doorgaans minder tevreden over de opvoeding dan tweeoudergezinnen. Meer dan de helft van de ondervraagde eenoudergezinnen gaf aan zich in het afgelopen jaar zorgen te hebben gemaakt over de opvoeding. Bij tweeoudergezinnen ging het om ongeveer een derde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.