Home

Achtergrond

EU stopt verlies aan natuursoorten niet

De EU slaagt er niet in om het verlies aan planten- en dierensoorten te stoppen voor 2010.

Alleen een enorme inspanning zou dat nog kunnen veranderen. Dat erkende EU-commissaris Stavros Dimas (Milieu) vandaag. "Het voortdurende verlies aan biodiversiteit is zeer ernstig'', zei Dimas. "Ik doe een beroep op de EU-landen om hun inspanningen te verdubbelen voor de verscheidenheid aan leven.''

De EU-commissaris wil dat Nederland en andere EU-landen meer doen om ecosystemen in natuurgebieden en wateren te herstellen. Inmiddels beslaat het EU-netwerk van 2500 groene gebieden 'Natura 2000' al 17 procent van het Europese landoppervlak. De EU wil zich nu richten op zeegebieden. De EU-landen hadden zich in 2006 ten doel gesteld om het uitsterven van dieren- en plantensoorten te stoppen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.