Home

Achtergrond 226 x bekeken

EU keurt subsidie natuurbeheer goed

De Europese Commissie is akkoord met de subsidieregeling natuurbeheer na toetsing op aspecten van staatssteun. De goedkeuring van de commissie betekent dat de Nederlandse overheid aan particulieren een belastingvrije bijdrage mag geven voor het beheer van natuurterrein, bos en landschap.

Het ministerie van LNV ontving 28 november 2008 de goedkeuring van de Europese Commissie (EC) in de staatssteunprocedure voor de subsidieregeling. De EC maakt geen bezwaar tegen de subsidie voor natuurbeheer aan particuliere beheerders, omdat deze steunmaatregel verenigbaar is met het EG-Verdrag. De commissie ging ook akkoord met de fiscale vrijstelling ervan. De goedkeuring loopt tot en met 2013.

De regeling voor (particulier) natuurbeheer werd in 2000 ingevoerd in Nederland. De subsidieregeling heeft betrekking op verschillende beheermaatregelen die de natuur ten goede komen, zoals maaien voor het behoud van bloemrijke graslanden en natuurlijke begrazing. Daarnaast kan op grond van de regeling subsidie voor de inrichting van een natuurgebied en recreatie worden verstrekt.

De subsidieregeling en de fiscale vrijstelling beogen landeigenaren te stimuleren om meer aan natuurbeheer te doen. Dit is van belang voor de realisatie van de Ecologische Hoofd Structuur.

Lees ook Zoekresultaten op Agrocount.nl met trefwoord ‘natuurbeheer’

Meer informatie LNV, 28 november 2008: Europese Commissie akkoord met subsidieregeling natuurbeheer

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.