Home

Achtergrond 242 x bekeken

Dragende zeugen steeds vaker in groepshuisvesting

Ruim de helft van de bedrijven met zeugen (56 procent) huisvest de dragende zeugen op dit moment al in groepen.

Deze bedrijven bezitten 59 procent van de dragende zeugen in Nederland. Dat meldt landbouweconomisch instituut LEI op basis van de voorlopige cijfers van de landbouwtelling 2008 en een telefonische enquête uitgevoerd door onderzoeksbureau Agridirect.

Uit de enquête bleek dat 54 procent van de ondervraagde zeugenhouders met individuele huisvesting de komende jaren zal omschakelen naar groepshuisvesting. Een kwart geeft aan te stoppen met de zeugenhouderij en de overige 20 procent weet nog niet wat te doen.

Het LEI concludeert dan ook dat van de 1.600 varkenshouders die nu nog individuele huisvesting hebben, 54 tot 74 procent zal omschakelen naar groepshuisvesting. De omschakeling moet voor 2013 plaatsvinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.