Home

Achtergrond 144 x bekeken

Donner vreest wedloop met werktijdverkorting

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) wil dat de Europese Commissie duidelijk toezicht houdt op concurrentieverhoudingen, wegens de grote verschillen in regelingen voor werktijdverkorting.

Nederland biedt bedrijven hooguit zes maanden werktijdverkorting. Maar Duitsland overweegt de regeling uit te breiden naar anderhalf jaar. Dat kan concurrentienadeel veroorzaken. "Dat is een factor waar ik naar kijk, waar het bedrijfsleven ook naar kijkt'', zei Donner.

De minister wil geen vaste EU-termijn voor werktijdverkorting, zei hij vandaag bij EU-beraad. De industrie verschilt daarvoor te veel tussen EU-landen.

Maar hij wil ook niet dat landen elkaar overtroeven met de werktijdverkorting, zoals eerder gebeurde met de garanties op spaargeld. "We moeten beseffen dat die verschillen in spaargaranties de financiële crisis in Europa nog hebben versterkt. Spaarders en bedrijven gingen toen met geld schuiven van het ene naar naar het andere land.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.