Home

Achtergrond 1 reactie

Donner tegen Ramekers gouden handdruk

Minister Donner (SZW) maakt bezwaar tegen de gouden handdruk die de vertrokken voorzitter Jos Ramekers van het PVV meekrijgt. Die is te royaal.

De minister heeft de Sociaal-Economische Raad (SER) begin deze week laten weten dat die uiterst terughoudend moet zijn bij goedkeuring van de wachtgeldregeling. Dat bevestigt diens woordvoerder, zo staat in de weblog van Henk Dokter.

Namens de minister zegt hij dat deze de getroffen regeling niet vindt passen in deze tijd van economische crisis en maatschappelijke discussies over topbeloningen. Donner stuurt aan op versobering.

Het bestuur van het Productschap Vee en Vlees heeft 10 december de verordening goedgekeurd waarin de wachtgeldregeling voor de oud-voorzitter wordt geregeld. Die moet vervolgens door de SER worden goedgekeurd. In het uiterste geval kan de minister van Sociale Zaken en werkgelegenheid de verordening vernietigen. Donner heeft nu een waarschuwing afgegeven.

Donner kreeg de verordening op zijn bureau omdat hij uiterlijk dinsdag jl. daarover Kamervragen moest beantwoorden. Hij concludeerde dat hij deze regeling niet wenselijk vindt en liet dat de SER weten. De Kamervragen deed hij af met een kort briefje over "gesprekken die nog gaande zijn". Die gesprekken heeft hij met zijn waarschuwing zelf in gang gezet.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Patrick

  Dat is een goede stap van Donner. Maar wel zou ik de onderste steen boven halen.
  Wie was er bij betrokken, wie heeft toegezegt, wie vond het wel ok een miljoen gulden weggeven voor noppes.
  Ook een uitstekende voorbeeld hoe de democtartie werkt, en hoeveel inspraak men heeft uit de lagere lagen zoals de leden. Er wordt voor je gedacht in elke schijndemocratie, en op de jaarvergadering heb je schijninspraak en hoppes je wordt de volgende dag keihard uitgelachen etc, want de buit wordt toch verdeeld.
  Vriend en vijand gaat dit volgen en uiterst secuur analyseren.
  Ik las ook nog dat, zakkenvuller over de rug van zijn achterban Jos Ramekers, zich kandidaat gesteld heeft voor het Europees Parlement. Dat zegt op zich al genoeg dat baantje te koop zijn en wegegeven worden en het niet meer om kwaliteit gaat of sector belangen behartiging. Het zou mij niets verbazen dat Ramekers zelfs niet eens beleid kan maken of een visie heeft, met dit gedrag geef je gelijk aan dat je een pion van het bedrijfsleven bent en nooit meer onafhankelijk kunt zijn, laat staan of hij het ooit geweest is. We zulen hem zeker gaan volgen, maar als ik een serieus bedrijf was zou ik deze persoon nooit meer aannemen, volledig besmet, en volledig terecht door zijn eigen heb zucht.
  Pek en veren zou zijn verdiende loon moeten zijn, en geen cent meekrijgen, en welke partij hem in het EP wil hebben is ook behoorlijk diep gezonken lijkt me, onbehoorlijk en volledig niet te tolereren gedrag, en ook niet zuiver van het bestuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.