Home

Achtergrond 200 x bekeken 3 reacties

Donner overlegt met tuinbouw over inzet werklozen

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) overlegt met de land- en tuinbouwsector over hoe de sector meer werklozen aan het werk kan helpen in plaats van werknemers uit Oost-Europa aan te trekken.

Maar als het echt niet lukt om geschikt personeel in Nederland te vinden, wil de minister komend jaar ook niet al te moeilijk doen over het verstrekken van werkvergunningen voor Bulgaren en Roemenen.

Dat heeft Donner donderdag in een debat met Tweede Kamer duidelijk gemaakt. SP-Kamerlid Paul Ulenbelt waarschuwde om niet te gemakkelijk werkvergunningen te verstrekken. Volgens hem zou Donner zo de ,,methadonkluis openzetten voor verslaafden'', omdat de land- en tuinbouw bewezen heeft liever goedkopere Polen in te zetten dan Nederlanders. Ook het CDA vreest met de oplopende werkloosheid concurentie door Oost-Europees personeel.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Leen, ik zou niet weten waarom een werkloze gesubsidieerd thuis mag blijven zitten als er werk genoeg is. Kijk, als de tuinbouwers met het buitenland moet concurreren waarom zouden werknemers dit dan niet hoeven?
  En daarbovenop denk ik dat momenteel menige tuinder het minumumloon niet haalt, dus waar hebben we het over.
  Als de banken opkiepen komt de staat met bakken geld om de hoek. Stel de tuinders als grote exporteur op gelijke voet met de banken. Geef de tuinders bv. gratis gas, dan kunnen ze ook meer betalen voor de werknemers, en deze dus behouden. Dit had Atsma moeten bepleiten in het debat, in plaats van de zaak verkeerd voorspiegelen.

 • no-profile-image

  leen

  Bij een normaal salaris komen er heus wel nederlanders werken, maar niet voor het salaris waar zij nu de oosteuropeanen aan het werk hebben.

 • no-profile-image

  wout

  wat een gelul ,kijk de cao effe na voordat je met dit soort onzin komt.
  je hebt zeker niets anders te doen

Of registreer je om te kunnen reageren.