Home

Achtergrond 2 reacties

Domino-effect campagne tegen blank kalfsvlees

De campagne van Wakker Dier tegen de verkoop van blank kalfsvlees brengt een domino-effect teweeg.

Nadat deze week de supermarkten Bas, Dirk, Digros en C1000 zeiden te stoppen met de verkoop van het vlees, riep vrijdag ook Super de Boer de vleeslapjes een halt toe.
”Wij hebben het vlees vanaf februari 2009 niet meer in onze schappen”, zei een woordvoerster van Super de Boer. Wakker Dier begon de campagne in september. De kalfjes worden op een ijzerarm dieet gezet, waardoor ze bloedarmoede krijgen, zo is de boodschap. Wakker Dier noemt het product dan ook ’ziek vlees’.
Sinds een week noemt de organisatie de supermarkten die het blanke kalfsvlees verkopen met naam en toenaam in radiospotjes. ”Dat werpt zijn vruchten af”, zei een woordvoerder. ”We maken nu alleen nog maar spotjes gericht op Albert Heijn, verreweg de grootste verkoper van blank kalfvlees.”

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  tonny

  Kunnen de melkveehouders de stierkalfjes na de geboorte meteen doodspuiten omdat de afzet niet meer gegarandeerd is

 • no-profile-image

  Gezond kalfje

  Het is toch zielig te noemen! En dan niet dat kalveren volgens Wakker Dier worden ziek gemaakt. Maar dat de supermarkten zo ongelovelijk bang zijn voor zo een organisatie als Wakker Dier. Eerst stellen de supermarkten samen met organisaties als de dierenbescherming (waarmee je in tegenstelling van WD wel mee kan praten) eisen aan de productie van blank kalfsvlees. de gehele sector gaat hier vervolgens groots in investeren, zodat de supermarkten op hun wenken worden gedient. En nu.. nu alle investeringen gedaan zijn, en de supermarkten bang zijn voor negatieve reclame, willen ze geen blank vlees meer verkopen.. Echt van de zotte!

  En wanneer wordt wakker dier zelf eens wakker? Door de intensieve veehouderij uit Nederland te verdringen, bied je meer kansen voor het buitenland. En geloof me, in vergelijking met andere landen hebben de dieren het hier in Nederland echt niet slecht.

Of registreer je om te kunnen reageren.