Home

Achtergrond

Dolfijnensafari voor Vlaamse kust

Een dolfijnensafari vanuit Oostende blijkt een groot succes.

Door het schonere zeewater zwemmen er steeds meer walvisachtigen voor de Vlaamse kust. Een visserszoon kwam op het idee toeristen met een boot over de Noordzee te varen en witsnuitdolfijnen, bruinvissen en veel zeevogels te tonen. De interesse voor de eerste paar Noordzeesafari's is zo groot, dat Jeremy Demey het bedrijf Ostendpelagics heeft opgezet.

"Tussen november en april zakken witsnuitdolfijnen, die 's zomers noordelijk paren, naar de warmere Belgische kustwateren'', zei Demey zaterdag in Gazet van Antwerpen. Bij zijn eerste tocht zag hij al direct 73 bruinvissen. "Dit jaar is mijn hoop om eens een griend te spotten: op de orka na de grootste dolfijnensoort."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.