Home

Achtergrond 186 x bekeken

Dodental aanslagen Mumbai op 188

Het dodental door de terreuraanslagen in Mumbai staat op 188.

Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. Ongeveer 313 mensen zijn gewond geraakt. Het dodental werd onlangs van 195 naar beneden bijgesteld tot 172 omdat enkele doden in ziekenhuizen dubbel waren geteld. Terroristen pleegden woensdag op verschillende plaatsen in Mumbai aanslagen. Het beleg van het complex in het centrum van Mumbai kwam zaterdag ten einde na de dood van de laatste terroristen.

India heeft volgens diplomatieke bronnen Pakistan om uitlevering van een aantal terreurverdachten gevraagd. Onder hen de leider van de radicale groepering Lashkar-e-Taiba, die achter de aanslagen zou zitten. De organisatie zelf ontkent. De aanslagen zijn opgeëist door een onbekende groepering die zichzelf Deccan Mujahedeen noemt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.