Home

Achtergrond 2 reacties

Dierenpension moet dicht: 550 dieren op straat

Het hekwerk moet weg en het perceel moet worden ontruimd.

De rechtbank in Den Bosch heeft dat donderdag bepaald in een bodemprocedure die de stichting had aangespannen tegen de gemeente.

Het vrij laten rondlopen van de honden en katten is in strijd met het bestemmingsplan. Ook voldoet het dierenpension niet aan die definitie omdat geen sprake is van een tijdelijk verblijf, motiveerde de rechtbank onder meer. Vanaf twee weken na de uitspraak mag de gemeente Laarbeek, waar Aarle-Rixtel onder valt, de opgelegde dwangsom van 75.000 euro innen.

Oprichtster Alice van Duyn van Dierenthuis en de beheerders zitten met de handen in het haar. Volgens haar kan ze nergens met de oude asieldieren terecht, zei ze in een eerste reactie.

Haar advocaat Bob van der Goen laat weten dat de dieren hoe dan ook blijven leven. Dierenthuis gaat in beroep bij de Raad van State en wil tijdelijke afspraken maken met de gemeente. Als dat niet lukt, spant hij een kort geding aan.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  karin

  dit is verschrikkelyk hoe kun je die honden en katten zoiets aandoen ik leef erg mee en als het nodig zou zyn wil ik een hond erby nemen het is toch mooi van deze mensen dat ze die arme beesten toch nog een goed tehuis geven
  om dan zo behandeld worden is echt schandalig

 • no-profile-image

  Johnny Kruize

  Schandalig..........volgens mij hebben
  ambtenaren wel iets beters te doen

  Groeten uit het
  Hoge Noorden

Of registreer je om te kunnen reageren.