Home

Achtergrond 227 x bekeken 9 reacties

Dierenactivisten trekken door straten Zaandam

Ruim honderd demonstranten van de actiegroep Respect voor Dieren hebben zaterdagmiddag in het centrum van Zaandam actie gevoerd tegen dierenleed.

Ze protesteerden tegen het mishandelen en doodmaken van dieren en vroegen aandacht voor 'diervrij' eten, bont, dierproeven en circussen met dieren. Volgens de politie verliep de demonstratie zonder problemen.

De demonstranten liepen dor de stad en stopten tussendoor bij diverse Zaanse ondernemers, onder meer een slagerij en een dierenwinkel, om hen te wijzen op hun 'dieronvriendelijk handelen'.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Stomme eikels, laten ze geld ophalen voor serius request van 3fm, doen ze nog iets nuttigs

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  NU is er ook speciaal team opgericht om ze op te pakken. Maar ja met de straffen in Nederland schiet het nog niet op.

 • no-profile-image

  pietet

  Mijn koeien hebben het beter dan de meeste mensen op deze aardbol. Ze hebben geen stress, onbeperkt vers voer en schoon water. Een dak boven de kop, ze liggen altijd schoon op een lekker koematrasje. Ze maken van gras en mais heerlijke zuivel en kaas. Na een 6 a 7 jaar worden ze op correcte wijze geslacht en hebben we weer worst of gehakt. Elke dag sta ik voor ze klaar om ze van alle gemakken te voorzien. Het leven van een koe is prima !!! De mensen die dat niet geloven moeten eens een keer de moeite nemen om met eigen ogen te komen kijken !!

 • no-profile-image

  boertje lunteren

  leuk is dat ,probeer je je geld te verdienen wordt je door dat werkschuwe tuig lastig gevallen ik had ze de straat opgetrapt

 • no-profile-image

  Herman

  Geweldig dat ze dit nog durven in onze politiestaat. Te gek voor woorden dat ze een speciaal team oprichten gericht op dierenactivisten. Laten ze dat doen voor voetbalvandalen. Die zorgen voor heel veel ellende en vernielen om niets. Het kost ons handen vol geld. Toch beschouwen we de sponsoren van het betaald voetbal, dus indirect van vandalen, niet als "verdacht" en ongewenst. Ze sponsoren wél met het geld van de mens met een kleine beurs... en dan iets dat zoveel schade met zich meebrengt. Voetbalvandalen hebben continue toezicht nodig en een eigen club AIVD-ers die ze moet bewaken.. De dierenactivisten zeggen wat dieren zelf niet kunnen zeggen. Pietet vertelt hoe het wél kan. Helaas is dit niet tot iedere houder van dieren doorgedrongen. Ik zie geen tegenstelling tussen wat dierenactivisten doen en wat Pietet zegt. Beide zetten ze mensen aan om na te denken over hoe diren goed verzorgd (kunnen en moeten)worden. Ieder zegt het op eigen manier; maar deze boodschap moet wel verteld worden.

 • no-profile-image

  NAM

  Herman,

  Je vind het opblazen van de auto's van mensen die investeren in bepaalde bedrijven een "normale" manier om te protesteren tegen dierenproeven??

 • no-profile-image

  pffff

  Als dierenactivisten het voor het zeggen zouden hebben, dan kan de hele bevolking gras en bloembollen eten.
  Of op een houtje bijten.

 • no-profile-image

  gert

  en de politie zegt maar steeds dat ze de dierenactivisten niet kan vinden en traceren,wordt het toch tijd voor de oogarts

 • no-profile-image

  boer

  herman, je hebt gelijk ?!!!
  Als ik door Nijmegen loop ruik ik die heerlijke stank van het verkeer, wat bovendien ook nog erg gezond is !Toch beschouwen we jou niet als "verdacht" en ongewenst.Als ik dan verder loop zie ik al die mooie grote flats, volgepakt met "mensen". Is dit dan een "mensenbatterij"?
  Verder wil ik tegen je zeggen dat als je werkelijk wilt dat er wat gebeurt, koop dan diervriendelijk vlees. Maar dat zul je wel niet doen.
  De boeren houden dieren zo niet uit weelde (ze krijgen niet ieder jaar automatisch loonsverhoging) maar uit noodzaak om te overleven met hun bedrijf, maar ze doen hun uiterste best om de dieren het zo goed mogelijk te laten hebben.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.