Home

Achtergrond 460 x bekeken 1 reactie

'Dieren moeten voortdurend oversteken'

Een in het wild levend dier in Nederland komt gemiddeld na elke kilometer een lokale weg tegen.

Het is dus geen wonder dat op de secundaire wegen elk jaar honderdduizenden dieren worden doodgereden. Dat hebben onderzoekers van de Wageningen Universiteit becijferd. Zij stellen dat ruim honderdduizend egels per jaar worden doodgereden. Negen van de tien dode boommarters is slachtoffer van het verkeer. Twee derde van de ongeveer vijfhonderd dode dassen per jaar is aangereden op een lokale weg.

De onderzoekers pleiten voor verkeersluwe gebieden in een artikel dat deze week op een internationale wetenschappelijke internetpagina verschijnt. Wegen zouden om zo'n gebied heen moeten worden geleid om de dieren de ruimte te geven.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    karine de Pooter

    Mee eens .
    Bij de aanleg van wegen zou meer rekening gehouden moeten worden met dieren!

Of registreer je om te kunnen reageren.