Home

Achtergrond

'Democratie wereldwijd op terugweg'

De wereld is in 2008 geen betere plek geworden om te leven, vindt de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Karel de Gucht.

"De democratie is wereldwijd veeleer op de terugweg dan in opmars. Kijk naar China, Rusland, Congo, Iran, Irak, Afghanistan, het Midden-Oosten'', zegt de minister vrijdag in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

De Gucht, die op de nominatie staat om in 2009 EU-commissaris te worden, verwacht niet dat de nieuwe Amerikaanse president Barack Obama een ommekeer teweeg brengt. "De houding van de VS tegenover de rest van de wereld zal niet fundamenteel veranderen', meent De Gucht. Hij wijst onder meer op het aanblijven van de minister van Defensie. Hij voorziet wel een koerswending in het VS-milieubeleid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.