Home

Achtergrond

Dementiepatiënten krijgen gps-zender

Twaalf personen met beginnende dementie uit Dordrecht, de Alblasserwaard en Vijfheerenland dragen sinds deze week een gps-zender.

Met de proef, die ongeveer twee maanden duurt, hoopt Zorgberaad Zuid-Holland Zuid de vrijheid van deze personen te vergroten.

Veel ouderen met dementie zijn angstig om verward te raken als ze buiten de deur zijn, waardoor ze verdwalen. "Als zij te laat thuiskomen of niet op een afspraak verschijnen, kunnen we deze mensen met de gps-techniek tot op 5 meter nauwkeurig achterhalen'', zei een woordvoerder van zorgberaad vandaag. Hij bevestigde daarmee een verhaal van gelijke strekking in het AD.

Zorgberaad Zuid-Holland Zuid werkt met de proef samen met onder andere het Trimbos Instituut en een aantal zorgcentra. De instellingen hebben in totaal twintig gps-systemen. Ze hopen de resultaten van de proef rond februari of maart te presenteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.