Home

Achtergrond 172 x bekeken

Daling armoede vlakt af

De daling van de armoede in Nederland lijkt dit jaar af te vlakken.

De groep gezinnen met een zogeheten 'niet veel maar toereikend'-budget neemt zelfs licht toe. Dat blijkt uit het donderdag gepubliceerde Armoedebericht van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In 2006 moesten 623.000 van de 6,7 miljoen huishoudens, ofwel 9,3 procent, rondkomen van een laag inkomen. Daarbij gaat het om een besteedbaar budget van 880 euro voor een alleenstaande. In 2007 daalde het aandeel armen fors tot 7,9 procent, tegen beperkte afname dit jaar tot 7,6 procent.

Bij de gezinnen met een 'niet veel maar toereikend'-budget wordt een stijging verwacht van 5,3 procent in 2007 naar 5,5 procent dit jaar. Deze groep heeft maandelijks ongeveer evenveel te besteden als de lage inkomens, maar de armoede is minder groot doordat de huurtoeslag wordt meegerekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.