Home

Achtergrond 215 x bekeken 4 reacties

DOC beraadt zich op opstelling na NMV-bijeenkomst

De raad van beheer, ledenraad en directie van DOC Kaas beraden zich op de wat ze aan moeten met de acties van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV).

De NMV geeft met haar actie over het beleid en de melkprijs van DOC de indruk dat ze de regie wil overnemen van de coöperatie, menen DOC-bestuurders. DOC-directeur Jannes Oosterveld wil nog geen reactie geven op de actie-vergadering woensdag in Staphorst. Eerst wil hij er met het coöperatiebestuur over praten.

De NMV wil in vervolg op de bijeenkomst in Staphorst vergaderingen beleggen in de negen rayons van DOC. Als in een rayon tien procent of meer van de leden wil praten over het DOC-beleid, dan moet dat volgens de NMV kunnen. Ook wil de organisatie dat leden zelf de agenda van de bijeenkomsten meer bepalen.

DOC heeft daar nu nog geen reactie op. Arend Steenbergen, lid van de raad van beheer van DOC, stelt dat er al heel veel openheid en contact met de leden is. "Dat klonk, naast kritiek, ook door op de bijeenkomst in Staphorst. Wij waren daar met enkele leden van de raad van beheer en de ledenraad aanwezig en hoorden daar gelukkig ook heel veel positieve geluiden over DOC."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Berend

  Net als veel collega's hebben ook wij als FF leden vorig jaar naar de goede melkprijs van DOC gekeken en overwogen om over te stappen.
  Toen vonden we dat een cooperatie die alleen afhankelijk was van kaas en dan ook nog zonder merk, waarmee de handel het geld verdient geen goede keuze.
  Het bestuur dient zijn verantwoordelijkheid te nemen en op langere termijn na te denken over een fusie met FF Campina.
  Dit in het belang van de leden en hun gezinnen.

 • no-profile-image

  Boesje

  Ja Arend, het is niet allemaal negatief maar we weten nog steeds niet waarom Doc het 25% slechter doet dan de collega concurrent!! De melkprijs is 30% lager dan FF of Campina. Beseffen jullie wel wat de consequenties zijn voor de langere termijn van deze veel te lage prijs die leden ontvangen? Ik zal zeker niet degene zijn die het licht uit doet. Ik heb mijn keus al gemaakt Denk daar maar eens over na.

 • no-profile-image

  dirk

  En hoeveel klachten zijn er bij lto binnen gekomen over de slechte melkprijs bij doc Daar hoor ik niemand over want die zijn er bij bosjes en waarom doet men daar helmaal niets O ja bij doc zijn het bestuurders van lto huize En wat denk men dan van de uitspraak van de voorz van lto Maat boeren moeten mondiger worden over de opbrengst prijzen stond dat ook niet met grote letters in deze krant Ligt er net aan waar je als redactie de klemtoon op zet Kijk daar ook maar eens na nmv wil zijn nek hier over uitsteken maar wat ze ook doen het is niet goed of het deugd niet maar bij lto wel?????????

 • no-profile-image

  qwerty

  gewoon de oorzaak van het probleem oplossen en niet over symtomen doorzeiken

Of registreer je om te kunnen reageren.