Home

Achtergrond 226 x bekeken

'DNB blokkeerde verkoop Icesave'

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft dwarsgelegen bij de verkoop van de Nederlandse spaarrekeningen van Icesave aan een andere bank.

De centrale bank besloot de tegoeden van de spaarders uit te keren, waarna verkoop van de baan was. Dit bevestigde bewindvoerder Marinus Pannevis vandaag, naar aanleiding van berichtgeving in Het Financieele Dagblad. Pannevis werd half oktober aangesteld om te bekijken of er belangstelling was voor de Nederlandse activiteiten van Icesave, de IJslandse internetbank die bij spaarders de afgelopen maanden voor veel beroering heeft gezorgd.

Volgens de bewindvoerder hadden tien banken serieuze belangstelling voor de ongeveer 164.000 spaarrekeningen. Verkoop van de bestanden, met 1,6 miljard euro aan spaargelden, zou volgens hem zo'n 5 tot 10 miljoen euro hebben opgeleverd.

Onduidelijk is waarom DNB de verkoop uiteindelijk niet zag zitten. De centrale bank wilde vandaag geen commentaar geven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.