Home

Achtergrond 156 x bekeken

'Crisisbeleid niet alleen voor korte termijn'

De EU-lidstaten moeten zich bij hun aanpak van de economische crisis niet alleen richten op maatregelen voor de nabije toekomst.

Het is cruciaal dat ingrepen om de economie weer aan de praat te krijgen ook de kracht van de Europese economie op lange termijn versterken.

Minister Maria van der Hoeven en haar Deense collega Lene Espersen schrijven dat vandaag in een artikel op de nieuwswebsite EUobserver. Ze lopen daarin vooruit op een ontmoeting van EU-ministers in Brussel.

Volgens Van der Hoeven en Espersen mag de crisisbestrijding niet uitmonden in protectionisme en moet vrijhandel voorop blijven staan. Ze pleiten voor investeringen in onder meer groene technologie, onderzoek en ontwikkeling en kennis en voor het versoepelen van de arbeidsmarkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.