Home

Achtergrond 167 x bekeken

Compromis over splitsing energiebedrijven

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken en de Tweede kamer zijn het vandaag eens geworden over de splitsing van de energiebedrijven.

De Tweede Kamer had tegen de zin van de CDA-bewindsvrouw een motie hierover aangenomen. Door de splitsing vallen de energiebedrijven uiteen in een publiek netwerkbedrijf en een particulier bedrijf dat de energie levert.

De Tweede Kamer vreesde dat de netwerkbedrijven in de nieuwe situatie onvoldoende kunnen investeren, als zij op de "startbalans'' te weinig eigen vermogen meekrijgen. De minister dacht dat 30 procent van het balanstotaal voldoende moest zijn, de Kamer eiste 50 procent. Het wordt nu 40 procent, maar er komen aanvullende eisen aan het financiële beheer om ook in de eerste jaren na de start het eigen vermogen op peil te houden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.