Home

Achtergrond 264 x bekeken

Chinezen roepen op tot boycot Franse producten

Woedende Chinese internetgebruikers roepen hun landgenoten op niet langer Franse producten te kopen.

Ze reageren daarmee op de ontmoeting die de Franse president Nicolas Sarkozy afgelopen zaterdag in de Poolse stad Gdansk had met de dalai lama.

"We moeten de Franse duivels aanpakken en hun producten voor lange tijd boycotten!'', laat een anonieme internetter op de populaire website Huanqiu.com weten. Overal op het Chinese web circuleren lijsten met Franse merkproducten die in het land verkrijgbaar zijn.

Dit voorjaar was supermarktketen Carrefour in China het slachtoffer van een spontane publieksboycot als gevolg van de protesten tijdens de Olympische fakkeltocht in Parijs. Daarbij probeerden Tibet-betogers tevergeefs de Olympische vlam te doven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.