Home

Achtergrond

China bekijkt compensatie slachtoffers melkschandaal

Het Chinese ministerie van Volksgezondheid overweegt de slachtoffers van het recente melkschandaal te compenseren voor hun schade.

Dat schrijft het Chinese staatspersbureau Xinhua op basis van een woordvoerder van het ministerie. De zegsman gaf geen details over het plan. Het is dan ook onduidelijk wie een schadevergoeding kan krijgen en wie niet. Door de met melamine vergiftigde melk kwamen zes baby’s om het leven. Bijna 300.000 kinderen werden ziek.

Melamine wordt vooral gebruikt bij het maken van kunststof borden en bestek. In China werd de stof echter toegevoegd aan melk, om te verhullen dat er met water aangelengd werd. Melamine zorgt bij mensen en dieren voor nierfalen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.