Home

Achtergrond 411 x bekeken

CZAV stopt verkoop biodiesel

De CZAV (Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging) stopt de verkoop van biodiesel in haar eigen tankstation in het Zeeuwse Wissenkerke.

De vraag naar biodiesel is op het moment zo laag dat er geen markt meer is voor biodiesel, aldus Rob Augustijn, hoofd afdeling brandstoffen bij de CZAV.

"Het prijsverschil tussen biodiesel en rode diesel is op het moment te groot", geeft Augustijn aan. "Voor een liter biodiesel betaal je op het moment rond de 1,40 euro, inclusief accijns. Voor een B20 variant, 20 procent biodiesel en 80 procent gewone diesel, ligt de prijs tussen de 1,20 euro en 1,25 euro, terwijl gewone diesel richting de euro gaat. Het is voor consumenten dus niet meer aantrekkelijk om biodiesel te tanken."

Van een mislukking wil Augustijn niet spreken. : Het was een proef en we wisten dat het moeilijk kon worden." De verkoopstop is waarschijnlijk van tijdelijke aard, hoopt Augustijn. Zo gauw de prijzen weer meer naar elkaar toetrekken wil de CZAV het opnieuw proberen.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.