Home

Achtergrond

CPB: kabinet moet niet bezuinigen

Het kabinet moet niet te snel besluiten tot bezuinigingen, ook niet als het begrotingstekort in de komende jaren de 2 procent overschrijdt.

Dat betoogde CPB-directeur Coen Teulings vandaag bij de presentatie van zijn economische ramingen voor de komende jaren. "Dit zijn bijzondere omstandigheden. Het is niet verstandig om nog eens extra te knijpen op de economie'', zei Teulings. Hij pleitte ervoor geen 'extra onrust' te veroorzaken door bezuinigingen.

Het kabinet heeft in het regeerakkoord afgesproken dat er gesproken moet worden over bezuinigingen, zodra het begrotingstekort de 2 procent overschrijdt. Maar Teulings adviseerde om dat niet te doen. Teulings' CPB verwacht dat het kabinet in 2010 voor het eerst te maken heeft met een begrotingstekort dat door de tweeprocentsgrens schiet. Het CPB raamt het tekort in dat jaar namelijk op 2,4 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.