Home

Achtergrond 2 reacties

CDA: landbouw optimistisch ondanks crisis

”De landbouwsector straalt optimisme uit in de economische crisis”.

Dat betoogde CDA-Kamerlid Joop Atsma bij het debat in de Tweede Kamer over de begroting van het ministerie van LNV dat woensdagavond om 22.30 begon.

Atsma roemde het grote belang en de kracht van de agrarische sector. ”Een sector die er toe doet, een sector om te koesteren”. Volgens het CDA-Kamerlid is die ook in staat om de economische crisis goed te doorstaan.

Met die opmerking lokte hij een frontale aanval uit van Janneke Snijder (VVD) die Atsma vroeg of het hem bekend is dat momenteel het ene na het andere glastuinbouwbedrijf in grote moeilijkheden geraakt. Atsma moest inbinden en erkennen dat de glastuinbouw in problemen verkeert en dat ook de varkens- en melkveehouderij te maken hebben met slechte prijzen. De slechte prijzen in de akkerbouw noemde hij niet.

Ook SP-Kamerlid Hugo Polder maakte zich grote zorgen over de financiële situatie op veel agrarische bedrijven, vooral de kleinere gezinsbedrijven. Die zijn volgens hem het gevolg van jarenlang CDA-beleid. Polderman vroeg Verburg om een reddingsplan voor het gezinsbedrijf en het landschap.

Woensdagavond kwamen alleen SP en CDA aan het woord. Donderdagochtend wordt het debat om 10.15 voortgezet. Minister Verburg reageert later op de dag op de inbreng van de Kamerfracties.

Lees ook:
CDA: Europese regelgeving beknelt boer

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Het is weer Janneke die wel zegt hoe het echt in elkaar steekt.

  • no-profile-image

    gert

    Atsma prijst de boeren de hemel in,terwijl de werkelijkheid iets anders is,hij maakt zich wel druk over het yoghurtdrankje van Yakult,maar niet over DOC,boeren stem maar weer CDA

Of registreer je om te kunnen reageren.