Home

Achtergrond 193 x bekeken

Brussel trekt meer geld uit voor bestrijding blauwtong

De Europese Unie trekt meer geld uit voor de bestrijding van blauwtong.

Veterinairen uit de 27 lidstaten hebben vandaag ingestemd met een voorstel van de Europese Commissie voor het meebetalen aan vaccinatieprogramma’s.

Het budget dat daarvoor dit jaar beschikbaar is, is verhoogd van 136 naar 152 miljoen euro. Het extra geld gaat naar Zweden en Oostenrijk, waar na de zomer de eerste blauwtong-gevallen werden vastgesteld; ook Denemarken, Spanje, Frankrijk, Nederland en Portugal kunnen rekenen op een extra bijdrage, vanwege het aanpassen van hun vaccinatieprogramma’s.

De lidstaten hebben tevens besloten dat ook in gebieden met een laag risico (waar het blauwtongvirus nog niet circuleert) preventief kan worden gevaccineerd. Dit moet besmetting via 'ongecontroleerde (vervoers-)bewegingen' van dieren uit besmette gebieden voorkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.