Home

Achtergrond 170 x bekeken

Brussel tevreden over aanpak Ierse vleescrisis

De Europese Commissie is tevreden over de maatregelen die de EU-landen hebben genomen om met het kankerverwekkend dioxine besmet Iers varkensvlees uit de handel te halen.

Europees Commissaris Androulla Vassiliou (Gezondheid) maakte dat vandaag in Brussel bekend. Het besmette Ierse vlees en producten waarin dit vlees is verwerkt zijn geëxporteerd naar twaalf Europese landen, waaronder Nederland. De vleesproducten zijn ook geëxporteerd naar negen niet-EU landen, waaronder de Verenigde Staten, Japan en China.

Hoewel de toegestane concentratie dioxine die in het vlees is aangetroffen hoog is, zijn de risico's voor de volksgezondheid op korte termijn gering. Om elke risico uit te sluiten is niettemin besloten om al het Ierse varkensvlees en producten waarin dit vlees is verwerkt, van de markt te halen. Dat geldt met terugwerkende kracht tot 1 september.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.