Home

Achtergrond 151 x bekeken

Brussel: meer medicijninformatie voor patiënten

Fabrikanten moeten mensen rechtstreeks kunnen informeren over receptmedicijnen, zo heeft EU-commissaris Günter Verheugen (Industrie) vandaag voorgesteld aan de EU-landen en het Europees Parlement.

De commissaris wil met het voorstel patiënten die steeds mondiger en actiever op zoek gaan naar medische gegevens tegemoetkomen.
Het gaat om informatie op aanvraag, op websites of in bepaalde patiëntenbladen. De informatie moet vooraf gecontroleerd zijn door de gezondheidsautoriteit van een land, zo heeft de EU-commissaris voorgesteld. De fabrikanten mogen momenteel geen reclame maken voor hun producten.

De Europese Consumentenbond is tegen het voorstel. De bond vreest veel misleidende informatie: "Het is verkapte manier om reclame te maken voor hun producten, alleen maar om meer te verkopen'', reageert directeur-generaal Monique Goyens van de Europese Consumentenbond BEUC.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.