Home

Achtergrond 143 x bekeken

Bos kritisch over wens hogere hypotheekgarantie

Minister Wouter Bos (Financiën) is kritisch over de uitspraak van de Tweede Kamer dat de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) tijdelijk verhoogd moet worden naar 350.000 euro.

Het parlement nam daarover dinsdag een motie aan. Vandaag zei Bos in het debat over de financiële crisis dat de Kamer de financiële dekking van 40 miljoen er niet heeft bijgeleverd. Hij vroeg zich bovendien hardop af of een hogere hypotheekgarantie wel het meeste geschikte instrument is om de woningmarkt er weer bovenop te helpen.

Met een hoger garantiebedrag wil de Kamer dat banken ook bij duurdere huizen de zekerheid krijgen dat de hypotheek wordt terugbetaald, ook als mensen niet langer aan de maandelijkse betaling kunnen voldoen. Op dit moment kan de garantie worden verstrekt voor woningen tot 265.000 euro. Het kabinet praat vrijdag over de kwestie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.