Home

Achtergrond 242 x bekeken 4 reacties

Boete slachterij voor niet toelaten classificateur

Het Tuchtgerecht van het Productschap Vee en Vlees (PVV) heeft een slachterij beboet voor het niet toelaten van een classificateur van het Centraal Bureau Slachtveediensten (CBS).

Het gaat om boetes met een waarde van 1.000 euro, waarvan 250 euro voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar. De betreffende slachterij heeft op twee dagen in februari aan de classificateur van het CBS de toegang tot het bedrijf geweigerd. Als reden gaf het bedrijf op dat de classificateur niet vakkundig genoeg zou zijn. Het CBS bestrijdt dat.

Een woordvoerder van het PVV stelt dat de classificateur weliswaar bekend staat als streng, maar wel rechtvaardig. Het vermoeden is dan ook dat de classificateur de deur werd gewezen omdat hij juist zo vakkundig was en het bedrijf vreesde voor de gevolgen. De classificatie van de geslachte runderen is vervolgens door het bedrijf zelf uitgevoerd. Volgens het PVV is dit een strafbaar feit.

Inmiddels is wel een andere classificateur van het CBS bij de betreffende runderslachterij binnen geweest. Die heeft daar geen verdere onregelmatigheden aangetroffen, zoals te veel afsnijdingen of iets dergelijks.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hindelopen

  @ domme domme slager. Als je een karkas koopt, wil je tog zeker wel weten dat het goed is geklacificerd!? of maakt het jou niet uit omdat je klanten het tog op moeten eten en jijzelf niet?

 • no-profile-image

  veehouder

  Ik had altijd al mijn vragen bij de classificatie's die mijn koeien kregen. Het is nu duidelijk, de slachterij beoordeeld de dieren zelf.

 • no-profile-image

  veehouder

  @ slager uit wesrterwijtwerd ,Het lijkt erop dat je het eens bent om classificateurs met geweld buiten de deur te houden. Wie worden nog meer de deur geweigerd? Keurmeesters die te streng zijn soms?

 • no-profile-image

  Slager

  @veehouder, wees blij dat je die rommel (afgemelkte koeien) nog kwijt kan

Of registreer je om te kunnen reageren.