Home

Achtergrond 142 x bekeken 8 reacties

Boeren hoeven wandelaars niet toe te laten

Minister Gerda Verburg (LNV) voelt er niet voor om boeren te verplichten om wandelaars vrij baan te geven op hun grond.

Zij zei dit vandaag in de Tweede Kamer. PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi had bepleit dat boeren geen aanspraak kunnen maken op subsidie als ze wandelaars weren.

Verburg wil wel dat boeren op vrijwillige basis meewerken aan wandelroutes. Zij denkt dat gemeenten en provincies mogelijkheden hebben om een boer, die een route wil blokkeren, op andere gedachten te brengen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jos

  @ v.d. Heuvel, dat er in Engeland wel recht van overpad is is juist aan de jacht te danken. Hierdoor konden ze zonder al te veel discussie/geruzie gewoon hun slipjachten op vossen houden. Is dit wat jij wilt, dat de jagers in dit geval ongevraagd en onbelemmerd rond mogen lopen. Laat me voorop stellen dat ik ook tegen iedere vorm van plezierjacht (behalve dan van die op het water;) ) ben maar dat het helemaal niet nodig is zoals jij betoogd is ook alleen maar idealistisch gepraat. Als bij jouw de koolplanten uit de moestuin gevreten worden door de hazen en konijnen kun je er misschien een stukje gaas omheen zetten maar voor de landbouw is dit onhaalbaar/onbetaalbaar. Bovendien zou men weer in de knel komen omdat dan de vrije doorgang van wandelaars belemmerd wordt.

 • no-profile-image

  vd Heuvel

  Boeren laten liever jagers over hun grond lopen. Hiervoor krijgen ze immers jachtpacht. Hierdoor zijn ze ook verantwoordelijk voor het aangerichte dierenleed. En ze willen natuurvriendelijk overkomen??? Ze laten jagers dus voor het pachtgeld dieren dood schieten, zelfs als daartoe geen enkele noodzaak is. Boeren hebben dus meer sympathie voor doodschieters dan voor wandelaars. Alhoewel ik erbij dien te vermelden dat het wandelen over landbouwgrond niet noodzakelijk is, gezien het feit dat er voldoende wandelmogelijkheden zijn.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Als dat verplicht werd dan was de beer los

 • no-profile-image

  Monique

  Op zich niks mis mee maar er zijn gevallen van neo spora bekend om dat er veel honden kort bij uitgelaten werden .

 • no-profile-image

  gert

  ja ,wie ruimt het afval dan op

 • no-profile-image

  Vinkeveen

  Wij hebben hele slechte ervaringen met mensen die welliswaar illegaal in ons land verbleven. Vissers laten zelfs vishaken achter. Jochies die brand willen stichten in het kuilgras. Honden die los gelaten worden. En dan hebben die mensen ook nog een grote bek, als je vriendelijk verteld dat het je eigendom is.( in mezelf denk ik dan: ik betaal ook de hypotheek )....help! Ik ga toch ook niet in een anders tuin de koeien los laten.

 • no-profile-image

  jos

  ze lopen nu al over de grond..
  en als je er wat van zegt knippen ze de draden door.
  politie en gemeente doen niets.

 • no-profile-image

  joop

  wat is dat toch voor een onzinnige gedachtenstroom: stel je voor dat er vastgelegd wordt in de wet dat iedereen op iedermans grondstuk mag gaan rondwandelen. Dan legaliseer je het toenemend aantal diefstallen van boerenland en boerderijen, erven en schuren.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.