Home

Achtergrond 1 reactie

Boer zoekt grond via datingsite

Boeren in Noord-Holland kunnen vanaf woensdag via een datingsite naar grond zoeken.

Agrariërs die grond willen kopen, verkopen of herverkavelen kunnen elkaar via de website op een snelle manier vinden.

Dit heeft Stivas Noord-Holland vandaag bekendgemaakt. Deze instelling helpt boeren in deze provincie bij kavelruil. Op de website www.boerzoektgrond.nl kunnen aanbieders en vragers van grond zich inschrijven.

De agrariërs geven via nauwkeurige landkaarten precies aan welke percelen te koop staan of welke percelen ze zoeken. Via een simpele muisklik zien de boeren de exacte afmetingen van de grond en kunnen ze met elkaar tot een 'match' komen.

Nadat de boeren online tot een match zijn gekomen, ontmoeten ze elkaar in levenden lijve om te onderhandelen over afmetingen en prijs. Stivas begeleidt dit proces tot de kavelruil of -verkoop is afgerond.

Grondzoekende boeren volgen momenteel nog het traditionele proces. Dat bestaat uit rondrijden in de regio, grond selecteren en vervolgens de eigenaar benaderen. Hiermee zijn ze vaak veel tijd kwijt.

Volgens Stivas hadden agrariërs behoefte aan een sneller en toegankelijker systeem wat ze zelf kunnen bedienen. Kavelruil is belangrijk voor boeren omdat ze kavels aaneen kunnen schakelen om efficiënter te werken en omdat het ze vaak meer grond oplevert.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wil het geld op de juiste plaats.

    Prima!!! moeten ze in heel Nederland voor elkaar krijgen!!

Of registreer je om te kunnen reageren.