Home

Achtergrond 1 reactie

Bijna 300.000 Chinese kinderen ziek door melamine

In China zijn dit jaar in totaal bijna 300.000 kinderen ziek geworden door met melamine vervuilde melk te drinken.

Dit aantal is zes keer zo hoog als eerder genoemde cijfers. Circa 154 kinderen zijn er nog slecht aan toe, staat vandaag in een verklaring op de website van het Chinese ministerie van Gezondheidszaken. Daarnaast zijn zes kinderen omgekomen door de consumptie van vervuilde melk in plaats van de eerder gemelde vier. Ruim 850 kinderen liggen nog in het ziekenhuis.

Tienduizenden kinderen in China kregen de afgelopen maanden nierklachten nadat ze melkpoeder hadden gedronken waaraan melamine was toegevoegd. Deze giftige stof moest verhullen dat de melk was aangelengd met water.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hendrik van Mierlo

    Dit is erg. Toch denk ik dat de rampspoed voor kinderen door het eten van gifvoedsel (gentech) vele malen groter zal zijn. Doordat er alleen ministers van economie in het kabinet zitten krijg je het promoten van waanzin. Enkel voor de centen van chemiebedrijven als Monsanto en Pioneer Hi-Bred. Straks promoten ze ook nog deze vervuilde melk. De gezondheid van de mensen staat immers niet hoog in het vaandel van onze economieministers, die tezamen alleen beoordelen hoe ze geld kunnen binnenhalen. De rest zal hen een zorg zijn. In China handelt de regering nog adequaat. Dat zie ik onze ministers van geldzaken (waaronder milieu en landbouw) niet doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.