Home

Achtergrond 193 x bekeken

Bhutto krijgt postuum mensenrechtenprijs van VN

De vorig jaar vermoorde Pakistaanse ex-premier Benazir Bhutto heeft woensdag op Mensenrechtendag postuum een prijs gekregen van de Verenigde Naties.

Ze kreeg de prijs, omdat zij volgens de VN al het mogelijke heeft gedaan om de mensenrechten in haar land te verdedigen.

Ook een in 2005 om het leven gebrachte Braziliaanse non kreeg postuum de prijs uitgereikt. Dorothy Stang zette zich in voor de rechten van de inheemse bevolking van haar land. De Canadese Louise Arbour, voorheen Hoge Commissaris voor de mensenrechten van de VN, werd tevens geëerd.

Ook de Amerikaanse ex-minister van justitie Ramsay Clark, de Jamaicaanse mensenrechtenactiviste Carolyn Gomes en de Congolese arts Denis Mukwege kregen de prijs. Human Rights Watch werd als enige organisatie in het zonnetje gezet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.