Home

Achtergrond 285 x bekeken 2 reacties

'Bewuste eter kan beter op prijs letten'

Wie bewust eet, doet er verstandig aan de prijzen van biologische producten en vleesvervangers goed te bekijken.

Dat adviseert de stichting Varkens in Nood na vergelijking van de prijzen in supermarkten. Vleesvervangers zijn volgens de uitkomsten van de stichting het goedkoopst bij Dekamarkt, Vomar, Jumbo en Dirk. Jumbo, Dirk en Dekamarkt verkopen ook biologisch vlees voor de laagste prijs. De meeste keus in het hele assortiment biedt Jumbo. "Prijsverschillen kunnen bij sommige producten oplopen tot meer dan 100 procent. Het is dus de moeite waard om prijzen te vergelijken'', meldt Hans Baaij, directeur Varkens in Nood.

Ook dit jaar roept de stichting consumenten weer op met kerst te kiezen voor biologisch vlees of vleesvervangers. Baaij zegt te hebben gemerkt dat supermarkten best duurzamer willen ondernemen, maar concurrentie belangrijker vinden. "We hopen dat onze prijsvergelijking ervoor zorgt dat er ook om het marktaandeel in diervriendelijke producten gestreden gaat worden.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Hehehe,

  Zo werk je de agrarische sector eruit.
  Eerst moet de gangbare sector om worden gegooid, omdat Mev Thieme en haar geloof het niet goed vind.
  En straks de biologische,omdat je dan kan leven van zonneenergi?????

 • no-profile-image

  down under

  Hoezo hypocriet? Willen ze hebben dat de boeren overstappen naar biologisch (wat kostprijsverhogend is!) komen ze met een bericht dat ertoe leid dat deze tak ook uitgeknepen wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.