Home

Achtergrond 1 reactie

Bewoners Blauwestad beginnen charmeoffensief

De bewoners van het nieuwe Groningse dorp Blauwestad, dat wordt gebouwd rondom het grootste kunstmatige meer van Europa, beginnen een charmeoffensief om nieuwe buren te lokken.

De honderd gezinnen van het dorp plaatsen daartoe morgen een paginagrote advertentie in het Dagblad van het Noorden. Ze willen daarmee tegenwicht bieden aan de negatieve publiciteit over het dorp. Dat meldde de zegsman van de bewoners, Henk Merk, vandaag.

In de advertentie benadrukken de gezinnen dat het bijzonder mooi en prettig wonen is in Blauwestad en dat het miljardenproject wat hun betreft geslaagd is. Ook worden de voordelen van het wonen en leven in Blauwestad opgesomd. Wat de kosten zijn van de advertentie wil de zegsman niet kwijt. Alle honderd gezinnen van de Blauwestad betalen mee.

Het project Blauwestad was bedoeld om Oost-Groningen een economische impuls te geven en moest vooral rijke westerlingen interesseren. Rondom een groot, aangelegd meer liggen in totaal 1.500 kavels waarop woningen vanaf 300.000 euro kunnen worden gebouwd.

Het feit dat er tot nu toe 'slechts' enkele honderden kavels verkocht zijn, leidde tot een stortvloed aan negatieve publiciteit. Zo opperde makelaar Harry Mens om Blauwestad om te bouwen tot een Vinexwijk of pretpark.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    de planologen hebben er in ieder geval goed aan verdiend

Of registreer je om te kunnen reageren.