Home

Achtergrond 182 x bekeken

'Bewijs voor bestaan zwarte gat geleverd'

Wetenschappers hebben zestien jaar onderzoek gedaan, maar nu staat het vrijwel vast: het zwarte gat in de ruimte bestaat.

Dat meldden de BBC en CNN woensdag op basis van een publicatie in het vaktijdschrift The Astrophysical Journal. "Onze langdurige studie heeft het tot nog toe beste empirische bewijs opgeleverd dat supergrote zwarte gaten werkelijk bestaan'', aldus een enthousiaste professor Reinhard Genzel. De Duitser is hoofd van een onderzoeksteam. Dat werkt vanuit Garching, in de buurt van München.

Astronomen uit een reeks landen hebben met behulp van telescopen in Chili de bewegingen van 28 sterren gedurende anderhalf decennium in de gaten gehouden. Het zwarte gat bevindt zich in het centrum van de Melkweg, op 27.000 lichtjaren afstand van de aarde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.