Home

Achtergrond 283 x bekeken 2 reacties

Bevolking Ethiopië groeit naar 76,9 miljoen

De bevolking van Ethiopië is sinds 1994 met 23,4 miljoen personen gegroeid.

Op dit moment telt het Afrikaanse land circa 76,9 miljoen inwoners. Dat heeft het parlement in Ethiopië vandaag vastgesteld op basis van een volkstelling die vorig jaar werd gehouden en een jaarlijkse groeiprognose van 2,6 procent.

In het onlangs verschenen rapport van het bevolkingsfonds van de Verenigde Naties werd de bevolkingsomvang van Ethiopië nog vastgesteld op 85,2 miljoen. De VN-onderzoekers verwachten dat het land in 2050 ruim twee keer zoveel (183,4 miljoen) inwoners telt.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    hoe meer ontwikkelingshulp,geld en voedsel,hoe meer kinderen,zo houden we het probleem in stand

  • no-profile-image

    E.T.

    Ethiopie is ook kampioen op afschot telen, en heeft daardoor enorme erosie; dat land lijkt zowat een marslandschap, ware het niet vanwege de nog verdwaalde Eucalypthus bomen. Koenders: niet meteen weer voedsel gaan sturen, het is veel beter om zogenaamde hulp omgekeerd te relateren aan de bevolkingsgroei

Of registreer je om te kunnen reageren.