Home

Achtergrond 1 reactie

Betuwe is een fruitpark rijker

In Ochten in de Betuwe verrijst een 4,5 hectare groot fruitpark. Het park is al te bezoeken maar gaat in juni 2009 pas officieel open.

In het park worden vijfhonderd oude en nieuwe fruitrassen geplant om een belangrijk deel van het Betuwse efgoed te behouden voor de toekomst. Daarover bericht het blad Fruitteelt. Het fruitpark wordt een toeristische attractie, heeft een educatieve functie en dient als promotie voor de fruitsector.

Nu staan er al ongeveer 250 verschillende fruitrassen. Elk ras wordt vertegenwoordigd door een boom of struik. Dat varieert van de meer bekende Elstar- of Gala-appels tot Sam-kersen of Czar-pruimen. Wanneer het fruit rijp is, mogen bezoekers het proeven.

Het park is gratis toegankelijk en het hele jaar open. Initiatiefnemer Floor Peters verwacht zo'n 10.000 bezoekers per jaar.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Herman Stiers

    Hoe lang duurt het voordat er een park komt waarin koeien, geiten, paarden en varkens lopen en de mensen ze zo kunnen aanschouwen omdat er geen "boerderij-dier" meer buiten in de wei loopt? De gedigitaliseerde stallen met volautomatisch verzorgde dieren (pardon: product volgens het LNV, want dat maakt het minder gruwelijk)zijn al te bezichtigen als toeristische attractie. Deze lugubere trend mag van mij gelijk gestopt worden. Wat een vervreemding van al wat leeft naar elkaar. Is dit niet de echte oorzaak van alle agressie in onze maatschappij? Hoe kun je respect voor iets opbrengen als het door de overheid wordt verguisd?

Of registreer je om te kunnen reageren.