Home

Achtergrond 139 x bekeken 1 reactie

Bedrijven dreigen met claim om energielabel

Bedrijven die energielabels toekennen, dreigen met juridische stappen tegen de overheid. Ze stellen dat het label zo impopulair is, dat ze nauwelijks werk hebben. Hierdoor zouden ze een grote schadepost hebben door investeringen en gemiste inkomsten.

De bedrijven bevestigen op een gezamelijke website een bericht hierover in Trouw. Ze hebben de handen ineengeslagen in het comité Energyclaim. De ondernemingen rekenden op een vaste inkomstenstroom omdat het ministerie van VROM het energielabel als een verplicht keurmerk introduceerde voor koop-en huurwoningen. Later bleek echter dat VROM geen sanctie oplegt voor het weigeren van de keuring.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    dirk

    Behoort dit niet bij het ondernemers risico.Als dit wel zo werkt dan kunnen we de 15 cent ook wel claimen die we vorig jaar wel kregen en nu niet!

Of registreer je om te kunnen reageren.