Home

Achtergrond 2 reacties

'Banken slaan beetje door'

Minister Maria van der Hoeven vindt dat de Nederlandse banken een beetje doorslaan in hun voorzichtigheid in het verlenen van krediet nu de financiële malaise volop heeft toegeslagen.

De minister van Economische Zaken denkt dat gezonde bedrijven kunnen omvallen als de banken niet snel de kredietkraan opendraaien. Dat zegt Van der Hoeven in een interview met het AD.

Mochten banken opnieuw om steun vragen bij de overheid, dan gaat de minister ze aanspreken op hun terughoudendheid. Een tweede ronde hulpverlening

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  De banken hebben veel te lang te ruim en te gemakkelijk krediet verleent, met als gevolg de krediet crisis. Nu ze wat voorzichtiger zijn geworden wordt dat ook al niet goed gevonden. Wanneer is het dan wel goed??? Blij toe dat ik niets leen bij de bank

 • no-profile-image

  geen vrijgezel

  banken hebben veel geleden van de crisis in de vs.Maar als de banken nu geen of weinig crediet verlenen veroorzaken ze juist een crisis in Nederland.Bovendien zijn voor veel ondernemers de rentes omhoog gegaan, wat het nog verergerd. Let wel als er bedrijven gaan vallen gaat het nog veel harder.
  Kortom ze moeten weer meer krediet verlenen tegen normale rentes,en onderling geen opslagen vragen.
  De ECB heeft de rentes niet voor niets zo laag, laat dat dan ook zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.